مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین به همراه معاونت و کارشناسان میراث فرهنگی از مجموعه تاریخی مسجد جامع عتیق قزوین دیدار و مشکلات فنی و فرهنگی آن را بررسی کرد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین؛ محمدعلی حضرتی این مسجد را یکی از کهن ترین و ارزشمند ترین نشانه های هویتی شهر قزوین در سراسر دوران اسلامی خواند و گفت: با گذشت نزدیک به یک هزار و سیصد سال از بنای مسجد جامع قزوین و از سر گذراندن ناملایمات، جنگ ها و زلزله های ویرانگر متعدد، همچنان استوار و با شکوه برپاست و تاریخ و فرهنگ این سرزمین را آینگی میکند .
وی مسجد جامع قزوین را با توجه به پیشینه تاریخی، وسعت کم نظیر، ویژگیهای ممتاز معماری، تزئینات شکوهمند و عملکرد چندگانه در قلب شهرستان شاپوری و کهن قزوین در تراز چند مسجد انگشت شمار و درجه یک کشور برشمرد و افزود: برای حفظ این یادگار ماندگار، باید علاوه بر منابع دولتی اعم از ملی و استانی، درآمدهای اوقاف مسجد و مشارکت های مردمی از توان علمی و کارشناسی تمامی نخبگان و فرهیختگان این آب و خاک بهره جست و با جدیت و سرعت در جهت رفع مشکلات و موانع آن اقدام کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین از برگزاری نشست های همفکری با هیات محترم امنا و ائمه جماعات مسجد خبر داد و گفت: مشکلات فنی و مرمتی و فرهنگی و اجتماعی مسجد جامع احصا شده و باید به جبران سالها کم توجهی و مسامحه در حفظ و نگهداری مسجد، باتوانی مضاعف و همتی جهادی وارد شد و نگذاشت این اثر منحصر به فرد از این بیشتر آسیب ببیند .
حضرتی یادآور شد: بناهایی در این مقیاس، نیازمند پشتیبانی مالی مناسب و تامین بودجه از سویی و همراهی و مساعدت مسئولان و دلسوزان شهر از سویی دیگر است و نمی توان با اعتبارات قطره چکانی، هزینه های سنگین مرمت و حفظ آثاری با این وسعت را فراهم کرد .
وی نقش حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان در مجلس، استانداری و اوقاف را در تصحیح این فرایند بسیار موثر قلمداد کرد و گفت: امیدواریم مجموعه مدیریت استان و شهروندان قزوینی با مشارکت و همدلی یکدیگر بتوانند تمامی منابع مالی و انسانی مورد نیاز را بسیج کرده و شرایط خطرناک فعلی را به موقعیتی مطلوب که شایسته مسجد جامع قزوین است تغییر دهند .
آرش ضیاء آبادی معاون میراث فرهنگی استان قزوین مسجد جامع عتیق قزوین را با شماره ثبت ملی 121 از جمله آثار کم نظیر تاریخی– مذهبی در سطح ملی دانست و تصریح کرد: وجود این مسجد در بافت تاریخی قزوین در کنار دیگر آثار ارزشمند تاریخی، مذهبی، فرهنگی نقش به سزایی در توسعه گردشگری مذهبی قزوین دارد .
انتهای پیام/